January 20, 2011

[Tutorial] Download Menggunakan Jdownloader

Tutorial yang bagus untuk pendownload tegar dan bakal pendownload tegar. bayangkan korang boleh download 50 @ lebih link secara automatik, mudah dan yang pastinya tidak memerlukan korang sentiasa berada di hadapan komputer. let's check it out.

Dapatkan software jdownloader di sini.

Cara mendownload.

1. cari benda apa korang nak download.



 2. pastikan ia mempunyai download link


3. copy link download tersebut. 


4. tetingkap jdownloader akan keluar secara automatik


5. klik "continue with all"


6. file korang akan didownload secara automatik.
    

7. selesai. korang tak perlu tercongok depan laptop sementara menunggu download siap. pi la dating ke, tengok wayang ke, makan ke, berak ke, etc. file korang akan didownload dan diekstrak secara automatik oleh software ini setelah ia siap.

kelebihan software ni.

1. korang boleh set maximum speed
2. korang boleh set maximum link yang boleh download serentak
3. korang boleh rename apa yang di download
4. korang boleh add premium akaun
5. korang boleh pi dating sambil mendownload, balik dari dating dah boleh layan movie. =P

p/s: terima kasih kerana sudi membaca. diharap ia dapat membantu. 

p/s/s: so, still nak membeli cd pirate pada harga RM5.00 ? download je la, free je pun. =P

3 comments:

  1. terbaik dari ladang software ni.

    ReplyDelete
  2. p/s: kat atas aku guna hotfile, tp kalau korang nak guna selain hotfile pun x apa(kalau ada banyak pilihan)

    p/s/s: untuk free akaun kadang2 keluar captcha. kadang2 software ni boleh bypass, kadang2 kroang kena isi sendiri. so premium akaun adalah jawapan yang terbaik. serendah rm20.00 untuk 6 bulan

    ReplyDelete