January 10, 2011

Facebook Akan Ditutup ?


Petikan Berita:





FACEBOOK WILL END ON MARCH 15th!

PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.
“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”
Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts.
“After March 15th the whole website shuts down,” said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. “So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won’t be able to get them back once Facebook goes out of business.”
Zuckerberg said that the decision to shut down Facebook was difficult, but that he does not think people will be upset.
“I personally don’t think it’s a big deal,” he said in a private phone interview. “And to be honest, I think it’s for the better. Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That’s always a good thing.”
Some Facebook users were furious upon hearing the shocking news.
“What am I going to do without Facebook?” said Denise Bradshaw, a high school student from Indiana. “My life revolves around it. I’m on Facebook at least 10 hours a day. Now what am I going to do with all that free time?”
However, parents across the country have been experiencing a long anticipated sense of relief.
“I’m glad the Facebook nightmare is over,” said Jon Guttari, a single parent from Detroit. “Now my teenager’s face won’t be glued to a computer screen all day. Maybe I can even have a conversation with her.”
Those in the financial circuit are criticizing Zuckerberg for walking away from a multibillion dollar franchise. Facebook is currently ranked as one of the wealthiest businesses in the world, with economists estimating its value at around 7.9 billion.
But Zuckerberg remains unruffled by these accusations. He says he will stand by his decision to give Facebook the axe.
“I don’t care about the money,” said Zuckerberg. “I just want my old life back.”
The Facebook Corporation suggests that users remove all of their personal information from the website before March 15th. After that date, all photos, notes, links, and videos will be permanently erased.
Quantcast

Komen :

korang dah baca berita kat atas? ini serius, facebook tidak akan ada lagi selepas 15 mac 2011. selepas ini tidak ada lagi button "like this post", "facebook badge", "mafia wars", "texas hold'em poker" etc. nasib baik aku dah slow down dengan facebook ni sejak beberapa bulan lepas, macam tau2 je facebook nak shut down kan. so kepada semua pemegang saham pengguna facebook, sila download semua gambar2 korang sebelum ianya burned setelah facebook berhenti beroperasi. 

kenapa nak shut down facebook? alasannya mark zuckerberg telah kehilangan dirinya yang dahulu, setelah berjaya  mencipta fenomena facebook ini. maybe mark ni suka main xbox 360 kinect. setelah dia cipta facebook, masa mark di hadapan xbox 360 kinect semakin berkurangan. untuk membolehkan dia main xbox 360 kinect dengan sepuasnya, dia telah merancang untuk menutup facebook(analogi aku semata-mata).

korang rasa facebook ni betul2 akan tutup ke? aset bernilai 7.9 billion kot, takkan senang2 mark nak tutup macam tu je kan. apa pendapat korang? adakah ini sekadar gimik?

12 comments:

  1. ye ke ni??? mcm serius pulak c Mark Zuckerberg ni....mustahil pulak dia buat gimik benda2 mcm neh...tp xkira untung rugi ke kalau dia tutup fb ni?
    rugi wooo...hehe

    ReplyDelete
  2. ada orang cakap tu berita tipu.
    tapi kalau betul2, naya gak...
    game2 aku dah sampai banyak level dah!

    ReplyDelete
  3. kata nya gimik je..entahla tutup ke tak tutup ker same je.hehehe

    ReplyDelete
  4. erk....bia betui die nak ttp????aiyo.....y gambar byk2 nak download cmne nie....btl ke???

    ReplyDelete
  5. kata mark: aku x kisah dengan aset 7.9 billion tu, asalkan aku dapat hidup aku yg lama kembali. =)

    ReplyDelete
  6. @ RedVixen

    game2 aku pun dah level beratus-ratus. sebab game2 ni jugak la aku slow down dgn facebook. siap bangun tengah2 malam, game facebook punya pasal. alhamdulillah, skrg dah x main game facebook lg. =)

    ReplyDelete
  7. @ ekane

    maybe ekane bukan pengguna tegar facebook kot, tu yg x rasa sgt impak facebook ni. =)

    ReplyDelete
  8. @ roxybelleiyramethyst

    right klik kat gambar, then pilih "save image as". kalau x ada salinan gambar kat facebook dalam simpanan peribadi, silalah download gambar2 korang ok. =)

    ReplyDelete
  9. @ a'im

    hurm, isu ni dah lama ke?

    ReplyDelete
  10. hari tu de blog yang kata semua tu hanya untuk publisiti
    tapitak ingat blog mana

    Beza Antara HARIMAU MALAYA Dan HARIMAU MALAYSIA

    ReplyDelete