August 28, 2010

Di Sebalik Angka 13 !


Seperti yang kita sedia maklum, solat mempunyai 13 rukun. Inilah dia rahsia solat, sebagai peringatan bagi yang sudah tahu atau panduan bagi yang baru tahu…… 1. Niat Sembahyang --> Memeliharakan taubat kita dari dunia dan akhirat.
 2. Berdiri Betul --> Meluaskan tempat kita di dalam kubur.
 3. Takbir-ratul Ihram --> Pelita yang menerangi kita di dalam kubur.
 4. Fatihah --> Pakaian yang indah-indah di dalam kubur.
 5. Ruqu’ --> Tikar kita di dalam kubur.
 6. I’tidal --> Akan memberi minuman air dari telaga al-kautsar ketika di dalam kubur.
 7. Sujud --> Memagar kita ketika menyeberangi titian SIRATUL-MUSTAQIM.
 8. Duduk antara 2 Sujud --> Akan menaung panji-panji nabi kita di dalam kubur.
 9. Duduk antara 2 Sujud (akhir) --> Menjadi kenderaan ketika kita di padang Mahsyar.
 10. Tahhiyat Akhir --> Sebagai penjawab bagi soalan yang dikemukakan oleh Munkar dan Nankir di dalam kubur.
 11. Selawat Nabi --> Sebagai pendinding api neraka di dalam kubur.
 12. Salam --> Memelihara kita di dalam kubur.
 13. Tertib --> Akan pertemuan kita dengan Allah S.W.T.


Apa Yang Kita Mungkin Tidak Sedar?

Orang Yahudi/ Kafir berusaha sedaya upaya untuk memesongkan akidah dan kepercayaan Umat Islam dengan seribu satu cara, kadangakala tanpa kita sedari. Mereka memomokkan dan mempermainkan agama Islam dengan sesuka hati mereka, seperti yang dilakukan oleh filem "Friday the 13th" dan banyak lagi filem lain seperti "From Paris with Love" yang memaparkan orang Islam sebagai pengganas. Kadangkala kita tidak ambil peduli dan tidak ambil endah dengan filem-filem dan lagu-lagu yang dikeluarkan dari sehari ke sehari, malahan ada yang berkata "rilekslah, cerita je kot". Padahal Entertainment atau Hiburan merupakan salah satu cara dan medium
Orang Yahudi/ Kafir ingin melekakan dan memesongkan akidah kita tanpa kita sedari, secara halus sekali. Contohnya melalui filem "Friday the 13th", mereka bukan sahaja memomokkan bahawa angka "13" itu menakutkan dan membawa malang, mereka juga menyampaikan mesej bahawa "Hari Jumaat" iaitu penghulu bagi segala hari bagi Umat Islam perlu ditakuti. Ada yang berkata, "kebetulan sahaja filem tersebut dinamakan dengan angka 13 dan Hari Jumaat". Jelas bahawa mesej dan matlamat Orang Yahudi/ Kafir berjaya apabila kita menganggap semuanya kebetulan dan tidak langsung bersangkut paut dengan kehidupan kita sehari-hari. Wallahualam.

Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepadamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: “Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya)”. Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu.
( Al-Baqarah (2) : 120 )


 0 Provokasi Sedang Didebatkan:

Post a Comment